18. FLOW edzése - Disney futás

Az idegrendszeres résznél már "beszéltük", hogy alapvetően két állapotban szeretnénk erősek lenni. Flowban - ez a kapcsolódós regenerációs állapot - és fightban, ez az aktív, alkotó, létrehozó állapot.

Míg régen, meg ma is az állatoknál amúgy az volt, hogy ami stresszhatás jött, ami kimozdította a legelészésből pl az nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is lecsapódott, a mai hatások 99,9%-a mentálisan jön, fizikailag meg egy full freeze üzemmódban vagyunk. És itt sérül a balansz, a harmónia, mert csak a fejünkben éljük meg a dolgokat, nincsen fizikai kivetülése.

Ezért nem elég az a harmonikus élethez, hogy csak fejben feldolgozzuk és megértjük, hogy igazából a főnök nem akart rosszat. Fontos, hogy fizikailag is megadjuk a szervezetünknek ezeket az állapotokat.

És fontos, hogy intenzitással adjuk meg, mert a testünk/IR az intenzitásra reagál, úgy tanul.

Jógázni és meditálni akkor érdemes leülni amikor flow állapotban vagyunk. Viszont a jóga és a meditáció nem tanít akkora erővel minket fittnek lenni a flowban, mint a következő gyakorlat.

Disney futás

Amikor ezt meghallottam Marci mentorától a Julien Pineau-tól röhögtem :) Aztán már nem röhögtem.

A feladat egyszerű. Tegyél be egy Disney Hits playlistet (én ezt használom pl: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX8C9xQcOrE6T?si=I2dJYluQQ2W5qPAW6mpQcg), futócipő, tekerd fel a hangerőt és fuss. Olyan maximális tempóval, amíg meg tudod tartani az orrlégzésedet. 30-45 perc kb.

Ez lehet néha gyors gyaloglás lesz, a lényeg, NEM ÁLLHATSZ MEG! (Emlékszel, a gyaloglásnál csináltunk ilyet, felkészítőnek erre).

Rengeteg érzelem feljöhet közben, tök oké, a lényeg, mozgásban legyél, és orron lélegezz.

A Disney zenék pedig? Úgy rakták őket össze, olyan hangokkal, harmóniákkal, hogy hassanak az érzelmekre, biztonságba helyezzenek, megmozgassanak, mint egy anyai ölelés. Akkor is, ha nem szereted az adott meséket.

Az orronlégzés visszahúz abból, hogy átcsapj nagyon szimpatikus fight oldalra, és nem fogsz ezáltal "kiégni". A futás egy ciklikus mozgás, adja a flowra való lehetőséget.

Mikor ajánlom ezt?

- ha gyúrnál a flowra, erős akarsz lenni benne

- ha vannak érzelmeid, amik beragadtak, vagy nem férsz hozzájuk és szeretnél

- egy jó bőgésre :)

Mesélj majd, hogy sikerült!

Nekem a legutóbbi élményem ezzel egyébként tavaly nyáron volt, 120 fok, délután 1-kor és kimentem a mezőre egy tervezetten 30 perces, de 1 órás Disney-zésre. A végére ordítva bőgtem, de annyi jó dolog felszabadult, és végre tudtam nehéz ügyekben lépéseket tenni, isteni volt. A másnapi napszúrás kevésbé, dehát... :P

Complete and Continue  
Discussion

0 comments